Wednesday, January 5, 2011

Potong Q

Assalamualaikum ;)

Em..nak 'jerit' jap kat sini.. ke'hangin'an 2 hari lepas membawa ke pagi ni..

Setiap orang bila buat kerja mesti ada sistem sendiri kan.. yg mana didahulukan..yg mana dikemudiankan.. customer mana dulu nak attend, customer mana bole hold dulu..

Sy pun x suka buat kerja 'bidan terjun'..klu buat kerja camtu faham2 la hasilnye mcmana... ('bidan terjun'~cuba imagine, cam klaka la plak..hehe)

Bila kita tgh smooth n asyik dgn apa yg kita kerjakan ikut tatacara & sistem kita sendiri.. tetiba ada benda2 mengacau, tu yg buat sy HANGIN satu badan tu..

Sy paling pantang org request hari ni (contoh) pastu nak push2 sy suruh siapkan esok@lusa.. Prosedur bg kerja sy, sy akan bagi minimum masa 2 minggu.. mungkin kerja yg disuruh sy bole siapkan dalam masa 1 hari, even 2-3 jam pun, tapi sy ada Q customer yg berderet2 utk sy attend..first come first serve.. Potong2 Q ni sy x suka la..!

Ok,maybe u got ur own prob ..bla bla bla.. (penat haku nak dengar.. ) knp bole jd mcm tu.. tp, problem sy ada ke dia fikir.. bila sy kata x bole siap dlm masa 2 hari, sy tgh buat job lain yg nak kena siapkan segera juga..ada org nak terima penjelasan sy?ada dia nak pikir sy ni pun ada 2 tangan, 1 otak mcm dia jugak... Ha, bila tang payment xde plak nak potong Q bayar dulu.. tu yg lemah tu.. hadoii..!

Penat makk.. okla..jom sambung wat keje..

8 comments:

  1. ahahah sama la situasi sy.. sebok nak potong2 q kata kenalan mereka la apa la.. sy kata sapa bg hari ni hari ni siap .. ikut turn la fail mana sampai kat saya dulu yang tu sy key in.. n i can guarantee semua yang hantar hr ni akan siap the same day.. but they refuse.. nak jugak NOW.. adeh.. ader yang kucampak je fail NOW tu kat dustbin kang.. hahhaa -tumpang angin sekali

    ReplyDelete
  2. sabaq na ayu...lumrah keje. kadang kadang aman kadang kadang ribut.

    ReplyDelete
  3. sbr ayu..geram jer kan
    ayu attend customer tuk apa yer

    ReplyDelete
  4. paling bengang gtulah..bg keje ari ni..nak esok..wat hepen???..jgn igt kita robotkan..mmg hangin..

    sabar aje la deh...

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum

    D~haha,itula pasal,bengang kan?igt urusan dia sorang je yg penting..kesian org lain..

    PZI~haha,situasi aku skrg, nak start ribut dah ;)

    NOOR~hilang jugak sabar tadi,sy dah sound tepat punye..huhu..(sy kerja apa?seganla nak cite kt sini,hehe)

    K.ROZI~geram kan, igt kita ni mesin ke, x pun dia igt kita makan pil kuda kot..hahaha

    NM,MummyEcha&KakMin ~ huhu, hilang sabar sikit..sbbnye customer yg sama,tiap kali suruh buat apa2 mesti nak potong Q punye la..mana la sy x hilang sabar..huhu

    ReplyDelete