Wednesday, January 12, 2011

Despatch yg sengal..

Assalamualaikum..
Sedang menulis dlm keadaan MARAH..!
Ada mat despatch yg ok..ada yang tersangat HAMPEH..!
Ditakdirkan pengalaman sy adalah berurusan dgn golongan yg hampeh itu..
Cukup2 la dgn despatch d ofis sy sendiri yg teramat sengal, klu nak tulis kat sini pun x cukup space.. ditambah lg dgn despatch kurier servis yg x habis2 cari pasal & buat hal..
Saat ini, sy rasa nak sumpah n maki hamun je..
Bole bayangkan x, dicampaknya parcel sy dari tangga atas sampai bawah.. Puncanya sbb dia kena naik 2 kali amik barang.. Dalam hati sy, ~sabar banyak2, makhluk otak senteng mmg mcm tu.. x cukup ajaran gamaknye.. eii..geramnye sy..
Apa masalah nye ntah, dah keje ko amik barang kot.. klu x suka buat keje sendiri, x payahla keje tu.. Nak keje senang n rilex, pegila cari keje lain, jadi manager ke, CEO ke.. itupun kena perah otak...aissh..jgn sampai terhambur ayat2 yg x sedap didengar kat sini plak...
Sebelum ini, sy dah menggegarkan satu syarikat kurier servis yg lain, sampai HQ turun padang, siap pesan lain kali nak pick up, direct call handphone supervisor, x payah guna despatch dah..
Kali ni kurier servis yg ni plak.. ada nak kena terminate jugak ni..
*Banyak pilihan kurier servis kat Malaysia ni, apa susah..
P/S ~ PZI..utk pengetahuan ko, parcel yg dicampak tu adalah utk ko, aku harap barang dalam tu x rosak @ pecah.. B***h punye despatch..!

8 comments:

  1. report jer kat org atas...biar padan muka mamat tu...senang2 hati jer main campak2 brg org..memang x der otak la..sabar yer ayu....

    ReplyDelete
  2. OMG...harap2 barang dalam tu semua ok...huhuhu

    ReplyDelete
  3. mana perginya etika bekerja kan ayu...

    ReplyDelete
  4. ish2..nak keje tak nak tu???
    pelik tol
    tak pikir ke barang dalam tu mudah pecah ke tak

    even tak mudah pecah pon..kekadang dah camapk2 baling2 pon leh rosak tau..
    grrrrr sy lak geram

    ReplyDelete
  5. wow mrh nampak..kalau sy pun bngang

    ReplyDelete
  6. ayu barang tu selamat sampai dengan comelnya takde broken mana2 pon. pelik tul la mamat despatch tu orang dah letak sticker fragile pon bole dia campak2 yek. takde etika betul....

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum ;)

    PZI~nasib baik semua ok, brg dlm tu elok, klu x, tau la aku nak buat apa..eii..

    MummyEcha~klu barang dlm tu rosak sy mmg akan report, sib baik xde apa2 ;)

    MamaHanim~itula suka hati dia je, x beradab satu hal..

    Noor~emm..ntahla,keje x ikhlas mmg camtu kan..;)

    Rose~itula pasal,even x mudah pecah pun, jgnla dicampak2 brg tu,depan owner nye plak tu..hanginn je..

    K.Aza~haha..mmg marah..nak campak sgt parcel tu, sy campak atas muka despatch tu baru tau..haha ;)

    ReplyDelete