Thursday, January 6, 2011

Boikot balik..

Baru sudah makan..alhamdulillah..;)

Sebelum ni sy penah tulis pasal kedai makan dekat ofis sy yg berkira tu.. baca kat sini


Sudahnye,dekat 3 bulan jugak la sy boikot, langsung x masuk, jejak koridor dia je sbb nak pegi kedai lain kena lintas situ.. masa sy lalu2 ada la juga pekerja2 nya tegur knp sy dah x pegi situ, sy senyum je.. (kang haku jawab 'kedai korang berkira' marah pulak..hehe)
Tapi, sejak seminggu dua ni, kenapa ntah x masak kat umah n dah x bawak bekal (biasanye sy adalah pembawa bekal tegar) pegila juge ke situ.. sekali-duakali.. tahann.. tapi, semalam.. nak tau x? sy amik nasi+gulai telur+ayam goreng+teh ais = RM8.90.. ha,gila x?


Saya mmg x puas ati.. tanya adik ofis sy, "ni kalau akak suruh dia kira balik ni malu tak?" adik sy jawab "tak la kak..suruh je dia kira balik.." Sy pun dgn muka gangsternye..haha.. x la, sy cakap elok2.. "adik,yg ni kira balik bole x?" Dia kira balik nak tau berapa --> RM7.80.. ha,sy dapat balik duit sy RM1.10.. RM1.10 banyak juge kan?
(oh ye, sy bukan kedekut @ berkira ye, cuma sy x suka berbelanja utk benda yg x berbaloi..)

Ha, itula dia.. semoga lepas ni dia beware bila nampak sy.. (walaupun ari ni dah start boikot balik).. jgn suka2 nak letak harga.. Kalau kira betul2 sy x kisah mahal pun, ni main tengok je, nampak cam meriah je, ko main suka2 je letak harga ekk..
Akhir kata dari saya..(macam pesanan dari buletin pagi tadi) ~ bawakla bekal & bekalkan suami & anak anda dgn makanan yg bersih & sihat ~ serta guna bekas Tupperware Brands (haha,promote jap--nanti sy buat n3 apa yg comel dlm katalog Tupperware yg baru ok ;))

(PZI~next week aku courier benda ni kat ko ek..sabar ye..hehe)

10 comments:

  1. huhu..kalu kes ni ok lg..cuba mkn kt bangi satu lauk rm 5..sy mkn ngan hubby tghari rm32..nk pitam rasa..trs tobat x gi..

    ReplyDelete
  2. ZURA~ai ni pun kat bangi ler..huhu..

    ReplyDelete
  3. Sebenarnya memang elok kita soh dia kira balik jika kita rasa ragu. Biar lojik.

    Ntah2 itu salah satu strategi. Pura-pura salah kira. Sehari kalu takda yg sedar? dah berapa untung?

    Bukan semua orang rajin nak pi tanya atau nak fikir atau nak tengok baki yg dipulangkan. Esp. orang lelaki, kan?

    ReplyDelete
  4. 1.10 byk beza tuh ayu..
    mhl btl mkn kat situ yer ayu
    kalau kat tpt nor mkn cam tuh br 5 lebih jer

    ReplyDelete
  5. selalunya kalau saya rasa tak logik.. saya tanya harga lauk ngan nasi satu-satu.. pastu saya total ngan dia... baru dia gelabah nak kira... toke kantin saya selalu kena... hihihi..

    ReplyDelete
  6. ok next week aku tunggu kedatangan tupperware ku itew. semoga aku semakin rajin masak n bawak bekal pegi opis. hahaha....

    kat area opis aku lagi mahal ayu. tu sebab aku jarang sangat membeli. nasi + lauk 1(ayam @ ikan) + syr sikit = RM6.50 w/o air.

    ReplyDelete
  7. Amy pun kalau rasa harganya macam tak logik dengan lauk yang kita order amy akan tanya balik satu-satu..baru puas hati kita n baru dowwang mengelabah sikit..

    p/s:Hai baru hari nie amy dapat singgah blog kawan-kawan, sihat ke? thanks ye coz sudi singgah sinar raudah dan komen.. happy weekends..

    ReplyDelete
  8. Hai dear..

    Amy datang sini mancari juadah baru di hari isnin tapi cik kak kita tak ada hidangan lagi tak pe nanti petang sikit amy datang lagi ye..

    ReplyDelete
  9. silap2 kalau mintak kira lagi sekali, jadi RM6 pulak kot. kekadang diaorg ni main taram jek.

    jemput join ya dear
    Baby & Me Shopping Style Contest

    ReplyDelete
  10. mahalnya mkn tghari RM8.90 apa nama kedai tu?

    yg tukang kira tu tauke/kuli?

    ReplyDelete