Thursday, December 30, 2010

TAK DAPAT BONUS??La' Tahzan..huhu

Assalamualaikum ;)

Akhir tahun ni sume org sibuk pasal bonus kan?huhu..dukacita dimaklumkan we all x dapat bonus tahun ni..(owh,sgt x masuk akal rasanya..) Semalam balik umah rasa lunyai jap..konon cakap kat oyie "ayg nak rehat jap", sambil bersandar kat sofa (biasa sampai umah mcm lipas kudung siap2 mandi,masak sume) oyie cakap,"eleh,tu cara rehat org frust tu..hehe.." Ye, frust..mmg frust..
Lepas hampir setengah jam melayan perasaan..g mandi, sambil mandi..fikir..fikir..& fikir.. Setiap jirusan air di badan seolah-olah menerbitkan 'saya' yg baru.. (kenapa sy rasa mcm sy tgh tulis novel..haha..layan je la) Bukak pintu bilik air, sambil tersengih.. "abang, i'll take this in positive way.."

Tak dapat bonus? Jangan bersedih..mungkin ~

  • ini titik tolak ke arah satu anjakan baru
  • klu let say kita dapat bonus berbulan2, mungkin kita akan terus selesa pada keadaan sekarang i.e status quo
  • start thinking of MOVING ON...i want to get h*** out of here..!
  • get serious to start my own business..(selama ni buat main2 & as side income saja)
  • USAHA..USAHA..USAHA..
Owh,thank you (..to whom it may concern..ahaks..!)..what a pleasant ending for 2010 -for a brand new beginning of 2011..

Langkah pertama bermula hari ni..~ambik pen & isi borang MIA (yg dah berhabuk ku peram tu)



Apa motif letak gambar ni ntah..

Tuesday, December 28, 2010

Sombong (sambungan n3 lepas)

Emm.. sambungan n3 sebelum ni..

Sy dah penah alami sume situasi tu..:

1) DI AIRPORT ~ ada budak dtg nak main ngan husna, sy pun melayan la, husna pun suka..tetiba dtg mak budak tu, dgn muka masamnye tarik anak dia pastu marah2.. adakah sbb time tu husna ada ekzema kat pipi dia rasa jijik n takut jangkit kat anak dia.. kot iye pun, tarik la anak dia baik2 n x perlula buat muka berlagak sampai mcm tu sekali.. Helo,muka ko yg cantik sgt tu pun reput jugak masuk dalam tanah nanti...huh!

2) DI Mc DONALDS ~ husna ngah main kt playground ngan abah, ada budak dtg join, ayahnye dok meja selang sebuah je dr meja kitorg..oyie melayan la, tanya nama,ajak main lumba2 ngan husna..husna ngan budak tu mmg ngam, siap pegang2 tgn,gurau2.. tapi bapaknye, bapak sombong!! kalau pun x nak layan anak main, at least masa oyie pandang2 dia nak tegur, senyum la sikit..x senyum kambing, senyum sumbing pun jadila.. ni kalah org baru cucuk botox.. muka ketat je...

3) DI GIANT ~ tgh beratur kat kaunter, husna dok tegur2 sorang baby comel.. mak n ayahnye senyum2 tgk gelagat husna n baby dia..sejuk sikit ati ni.. senyum,kan bagus tu, bukan kena bayar pun klu senyum...

4) DI MALL ~ husna n bebudak ngah main sesama sendiri.. kami mak ayah bebudak ni perhati sambil beramah mesra sesama kami.. tanya dok mana,asal mana.. bukan nak tanya no. akaun bank pun, sekadar berbasa basi.. lagi sejuk ati ni, at least dapat kawan baru, mana tau kete rosak tgh jalan terserempak balik ke, boleh tolong2...


Tapi, ntahla.. kebanyakan yg sy alami adalah situasi 1 & 2. Situasi 3 jarang.. Situasi 4~once in a blue moon...huhu..

Anda bagaimana?

Assalamualaikum ;)
Emm..just nak dapatkan komen kawan2 sume kalau berada dalam situasi

~di tempat public, tetiba ada budak baya2 anak kita datang nak main ngan anak kita @ anak kita yg menggedik g approach anak org lain -- (yela,budak2 apa dia tau, kenal x kenal, yg penting dia nampak geng2 sebaya dia harusla nak ajak main kan) kita selaku ibu bapa, apa reaksi kita pada budak tu & ibu bapa budak tu?--adakah kita :
  • buat muka sombong, tarik anak kita x bagi main
  • biar je anak kita main dgn budak tu, tp kita mantain buat muka sombong / tak tau je (even mak ayah budak tu senyum kat kita)
  • kita senyum & tunjukkan wajah peramah & ceria (sbb suka tgk budak2 saling berbaik n mudah berkawan-x mcm org dewasa yg taubat x tegur klu x kenal)
  • senyum & datang beramah mesra dgn mak ayah budak tu, tegur2.. (manala tau tu sepupu sepapat kita yg jauh2 ke..kan dah jejak kasih tu..)
Owh, sy dah alami semua keempat-empat2 situasi kat atas ~cerita next n3 (",)

Gambar hiasan

~ don't ever think we are better than other people ~

Monday, December 27, 2010

Lebih sudu dari kuah..

Haha..SUDU itu adalah saya a.k.a Umi Husna , KUAH tu of coz la husna kan..
Kesahnye, pas berpeluh-peluh di JJ Bukit Tinggi ari tu, ajak Oyie ke Butik Upin Ipin di Sek.13, Shah Alam.. x tau alamatnye kat mana, main bedal je, sampai di Sek.13, pusing2 x jumpa, g la makan dulu, pas makan tanya tokei kedai tu.. seb baik dia tau, klu x kempunan Umi Husna (bukan Husna)

Rupenya kat belakang Tesco Extra je, tapi sampai je, sekali tutup daa.. huhu.. Kat depan tu pulak ada kedai makan Upin Ipin, klu tau makan kat sini tadi..cam comel je..hehe.. Husna menjerit-jerit la tgk ada banyak banner Upin Ipin bergantungan kat area situ.. excited betul dia..hehe..

Oh ya, butik tu tutup sebab diorang ada Karnival Upin Ipin kt SACC Mall.. haha,apa lagi, berdesup la pegi.. Sampai kat sana, sbb bising sgt n ramai orang, tetiba husna blur, diam je atas dukung abah dia.. nasib baik.. klu dibuatnye perangai mcm kat JJ td, mana nak kejar celah2 org ramai tu.. Tapi umi husna pulak yg hyper, barang Upin Ipin kan comel2.. sume saya sambar..x tgk kiri kanan dah...
Teha (adik praktikal sy ikut sekali) tergelak je tgk tetiba sy jadi budak lak, ghairah tgk barangan Upin Ipin..ntah hapa2 kan sy..huhu...

Bila time nak balik, tetiba kuar muzik intro cite Upin Ipin, terus husna macam tetiba tersedar dari lamunan, menjerit2 dia dgr muzik intro tu.. kat rumah pun macam tu la, bila dgr muzik tu meloncat2 la dia.. (terbukti sebenarnya husna yg suka Upin Ipin,bukan saya..haha)

Orang ramai sgt, maskot Upin Ipin pun x kuar sbb dah petang, seketul ni jek gambar kenangan yg sempat snap (sy je 'mak budak' yg masuk kawasan tu utk bergambar) Layan je la..

Kalau ke mall..with Husna..

Assalamualaikum..

Weekend ari tu, g klang, klu xdok urusan kami mmg x kan sampai ke sana.. tapi alang2 nak g melawat adik praktikal sy (Sue) kat pantai hospital, merayap la ke JJ Bukit Tinggi (melayan permintaan sue yg beria-ia suruh kami ke sana, JJ paling besar katanya)

Ekceli sy ni kurengg sikit nak pegi bershopping d tempat besar2 ni.. jenuh nak mengejar husna yg abahnye kata 'almost-hyper' ni.. at last konfem mmg kami x bole beli barang punye, sibuk mengejar husna yg suka:~
  • berlari-lari di celah2 rak (dia boleh berlari2 kat rak pinggan mangkuk& barang kaca..risau kot tersangkut mana2..pranggg..pecah..sapa nak bayar..huhu..)

  • nak main turun naik eskalator (klu letak dia atas tangga tu, punye la dia gelak besar masa tangga tu bergerak, abahnye cakap, 'jakun betul husna' hehe)

  • nak main2 jadi patung mannequin (pegi dekat ngan patung tu, buat aksi kaku 2-3 saat mcm patung tu, nak tergelak pun ada)

  • nak main sorok2 & tilik2 cermin dalam changing room (masuk dlm changing room, cium imej dia kat cermin pastu babai..pastu buat lg benda yg sama sampai bosan...peningg)
paling best
  • kacau org lain tgh shopping...dia ni mudah ikut apa yg org buat, semalam dia pegi ikut aksi sorang uncle tu, uncle tu tunduk pilih barang, dia pun tunduk, uncle tu test baju kat badan dia folo, uncle tu tgh fikir sambil usap dagu, dia buat jugak.. sampai uncle tu tergelak2 tgk husna..klaka betul..;)

macam2 lagi la.. peningg...

Sempat capai apa yg patut je, xde can nak pilih2 dah, main tarik je.. itu pun ada yg tpaksa kansel beli sbb tgk org beratur panjang sgt.. sudahnye esoknye kami ke JJ Equine je, aman sikit rasa x crowded sgt..husna nak berlari-lari pun x risau sgt..

Itula sebabnye klu nak beli barang asyik2 pegi Giant yg dekat rumah tu je.. letak dia dalam troli, bagi makanan utk dia mengunyah (make sure habis beli barang by the time makanan kat tgn dia abis), capai mana yg nak, bayar, blah.. Nak main sgt, bawak dia g taman, berlari la puas2.. baru balik umah..

Till next..(maknanye ada sambungan la tu..hehe)

Friday, December 24, 2010

Weekend datang lagi..

Ari ni jumaat dah kan..kejap je masa berlalu... baru je isnin dah jumaat..pastu weekend pastu isnin pastu jumaat lagi..hehe..mcm tu la.. pejam celik pejam celik..masa terus berlalu.. nanti nak masuk tahun baru pulak kan..hmm..

Suka weekend sbb bole rehat2, lepak2 atas sofa tgk tv (layan segala macam marathon yg x sempat nak catch up masa weekdays), masak2, main ngan husna puas2, jalan2, window2 shopping, lepak2 makan goreng pisang kat tasik cempaka sambil layan husna kat playground, aerobik2 pepagi pun di tasik cempaka juga (lepas aerobik konon membakar lemak, pastu g breakfast kat KFC makan lemak pulak)

Owh,ini adalah n3 berangan sy (mood nak buat keja dah ke laut d petang hari jumaat ni)..
Suka juga weekend sbb husna sgt hepi x payah g skolah.. suka tgk dia menghuru-hara kan ruang tamu dgn mainan yg dia x main pun.. dia tabur sana sini pastu pegi punggah tupperware sy buat main...Sy belikan set main masak2 utk dia, dia x heran pun,. lagi suka main dgn bekas2 n senduk sudu garpu yang real punye.. adoii la husna...

Apapun suka weekend sbb weekend adalah REST TIME..!

*oh,minggu ni x ble nak rest sgt kot.. nak pegi melawat adik praktikal sy kat hospital, nak g beli cloth diapers husna, dua-dua kat klang.. nak gi beli kitchen equipments sy yg dah punah ranah sume tu, nak gi cari baju & kasut baru utk husna n abah, nak gi terminate BB Celcom & x lupa nak cari hadiah contest ;).. Nampaknye sofa faveret sy yang empuk & nyaman tu x berteman la hujung minggu ni..hehe..

Berita..

Assalamualaikum ;)
Tadi dgr berita kat radio.. tetiba ada jugak berita
"Yusry KRU menafikan beliau bercinta dgn Maya Karin sebaliknya mereka hanya berkawan baik.."
Masuk berita jugak ek benda mcm tu?hmm...

Thursday, December 23, 2010

DAN PEMENANGYE IALAHHH....

Ya ampunn..2 kali sy tertekan publish post td.. baru tulis tajuk g tekan enter plak.. sori ye semua..;)


Ok..seperti yg dijanjikan..... Sy akan umumkan pemenangnye ari nik jugak.. so weekend ni bole la sy merayau2 cari hadiah..


PEMENANG KATEGORI
SAAT YANG BAHAGIA ~ Paling Romantis~


Misz Beauty


Sila beri tepukan pada misz beauty yek... Gambar ni sgt romantik kan..hehe..;)


*


*


*


PEMENANG KATEGORI


SAAT YANG BAHAGIA ~Paling Sempoi/Lucu~ Mrs Zura
Tepuk jugak utk Mrs Zura....;) haha, tiap kali tgk gambar ni mesti sy tersengih2.. u berdua mmg sempoi la.. sapa punye basikal jadi mangsa ni..hehe..




and lastly..


*


*


*




PEMENANG KATEGORI




Kisah 'Pengalaman kali pertama di rumah mertua' paling best..


AKMA

Boleh baca x cerita kat atas 2? klu x bole klik bawah ni

http://ayuoyiecontest.blogspot.com/2010/12/3-akma_17.html

Tepuk lagii....;) amacam,best x pengalaman akma masa mula2 kena masak utk keluarga mertua? suci murni la ikan pekasam tu akma cuci,hehe.. kekadang kita bukan x tau, tapi nervous punye pasal.. semua jadi x kena (",)
macam pengalaman sorang yg sy kenali masa nak masak nasi kat umah mertua.. tertukar beras n beras pulut.. seb baik masa tgh basuh tu mak mertua dia perasan..klu x 1 family la makan pulut ari tu..hehe..
*************************************
Okey.. berakhir sudah Contest yang sy anjurkan.. berpeluh-peluh dah ni..hehe..
Kepada MISZ BEAUTY, MRS ZURA n AKMA.. tahniah ye.. Boleh emelkan nama, alamat n no fon(just in case posmen x jumpa carik) ke emel sy:

Oh ye..to Winners.. klu free jengah ke n3 sy yg ni

http://mylilcutie.blogspot.com/2010/12/hadiah-contest-saya.html

n pilih hadiah yg u oll nak.. selewat2 nye sampai 6pm esok.. if xde respon sy akan decide sendiri..;)

Daa~

Hadiah contest saya..

Saya belum bagitau hadiahnye kan... buat saspen jek..
Oh ya..nak bgtau la dulu.. hadiahnye biasa2 je.. kita wat contest suka2 je kan.. Xde la hadiah rantai emas ke,percutian ke.. mintak hampunn..x mampu..hehe..
Hadiahnye sy belum beli lagi.. biasanye sy akan tengok pemenang dulu baru cari hadiah yg bersesuaian..bole x gitu..hehe..
Nak kasi u oll pilih la.. hadiah pilihan mana yg u olls nak...
1) LINGERIE (seksi gitu..hangat x?haha)
2) Barangan penjagaan diri dari ELIANTO
3) Barangan penjagaan diri dari THE BODY SHOP
4) Barangan dari Tupperware Brands
5) Barangan dari COSWAY
Ha, pilih jangan x pilih.. pilih 1 je tau..hehe..
..till next..;)

Contest "SAAT YANG BAHAGIA"~Top 5 kisah "Hari Pertama di Rumah Mertua"

Ok..sekarang nak up kan TOP 5 bagi kategori kisah "HARI PERTAMA DI RUMAH MERTUA"
Aduss..pening jugak nak pilih mana 1 ni.. semua cerita best2...
Setelah dibaca2 berapa puluh kali dah.. maka inila top 5 yang telah dipilih oleh juri-juri... Klik link ek utk baca cerita..
*
*
*

1) AKMA

Ceritanya klik bawah

*

2) NONADIERACeritanya klik bawah

http://ayuoyiecontest.blogspot.com/2010/12/4-nonadiera_17.html

*

*

3) CUTE MUM Ceritanya klik bawah

http://ayuoyiecontest.blogspot.com/2010/12/10-cute-mum.html
*

*

4) WAN NURUL HEZRINA

Ceritanya klik bawah

http://ayuoyiecontest.blogspot.com/2010/12/15-wan-nurul-hezrina.html
*

*

4)DEQLIS

Ceritanya klik bawah

*
*
Itu saja..;)
InsyaAllah... Para pemenang akan diumumkan PETANG NI sebelum pukul 6pm ok..
TUNGGUU.....(",)
*n3 pasni... HADIAH UTK PEMENANG...

Dah bayar saman?

Assalamualaikum ;)
Selamat pagi .. kita hold jap pasal contest..hehe.. semalam x sempat nak up top 5 kategori cerita ceriti tu.. jap lg la ek..hehe..

Sy baru pas melayari page myEG, incik noorie mintak tolong bayarkan saman.. oo, rupenya ada saman trafik ek, diam2 je ek..2 saman plak tu..itula,bawak keta laju2.. tengok, bajet shopping sapa yang dah kena cut... (padahal sy yg rimas klu dia bawak kete slow2..hambik ko)

Hukhuk..baru jek bulan ni rezeki lebih sikit.. dah kena bayar saman pulak.. x pela, alang2 dapat diskaun 50% bayar je la, kang time nak renew road tax baru nak menggelabah.. nak kena bayar rtax lg,insurance lg..banyak nak pakai duit tu..

Dah la tu, kat rumah pulak~dapur gas dah buta sebelah, rice cooker dah rosak kenapa ntah, blender plak dah patah, ganas sgt buat kerja..mesin basuh pun dah ala-ala segan gitu... tu sume menanti $$$... incik noorie faham2 la ye... kang x berasap dapur tu...(ada unsur ugutan di situ..haha)

(psst..hope dapat bonus bulan ni...hmm...~in ur pocket @ IN UR DREAM..~)


AWASI PAKCIK NI..HAHA..

Wednesday, December 22, 2010

Contest "Saat yang Bahagia" ~TOP 5 Gambar Sempoi/Lucu

Okess..mari kita layan TOP 5 bagi kategori SAAT YANG BAHAGIA-Paling Sempoi/Lucu/Sweet pula..
Hehe..tgk gambar2 ni sume boleh buat kita senyum sorang2 kan..;)

1) MRS ZURA


2) a - j . E . E


3) OGY

4) YATIE CHOMEYL

5) AMIEY LEE
Good Luck kpd semua peserta.. bagi gambar yang x terpilih tu, sy minta maaf, jangan la marah sy pulak ye..huhu..
*
*
*
*
N3 lepas ni... TOP 5~Kisah "HARI PERTAMA DI RUMAH MERTUA" paling best (",)

Contest "Saat yang Bahagia" ~TOP 5 Gambar Romantis

Assalamualaikum..;)
Yeah..drum roll plizzz.....;)
Ini la dia TOP 5 bagi kategori SAAT YANG BAHAGIA - Paling Romantis..



1) AKMA


2) FIEZA
.
.
.
3) CUTE MUM



4) MISZ BEAUTY



5) PN.STOBERI

*
*
Next n3 - TOP 5 Gambar Sempoi / Lucu

SAAT YANG BAHAGIA ~~Contestants Revealed!!~~

** STICKY ENTRY**


Okehh..seperti yang dijanjikan.. (ekceli awal satu hari) Ari ni sy akan siarkan semua gambar n kisah2 mencuit hati "Pengalaman Kali Pertama di Rumah Mertua".. Semua boleh tgk kat sini yek (link bawah)
Disebabkan masalah masa sy buat fanpage di FB, sy pun dgn berpeluh2 create blog baru utk contest ni (yg lepas ni akan sy gunakan utk tujuan contest n GA shj)
Ok, sume boleh tgk kat blog situ.. Nak drop komen pun boleh, tp nak kutuk x boleh.. ;)
~~Selamat senyum-senyum~~(",)

2010~jangan tinggal dakuuu...


Assalamualaikum..;)

Kurang 2 minggu lagi 2010 dah nak berakhir...

Sy belek balik planner 2010 sy.. apa yg sy tulis pd 01/01/2010.... Owh,sedih nak listkan kat sini... kebanyakannye belum mencapai sasaran..masih belum tergapai...

Ye, kita hanya mampu merancang..Tuhan yg menentukan.. tapi 'rancangan' kita tu mestila disertai dgn D.U.I.T jugak (Doa Usaha Ikhtiar Tawakal).. Mungkin D.U.I.T sy masih belum memadai utk saya mencapai apa yg sy rancangkan...

2010 sah hampir menutup tirainye.. sy sedih..cepatnye masa berlalu... Semoga 2011 membuka lembaran baru & anjakan baru buat sy...

InsyaALLAH...

Tuesday, December 21, 2010

Akhirnya dapat jugak..

Assalamualaikum ;)

Adoihh..jenuh sy ulang alik stokis tupperware..bukan setakat stokis kajang, seri kembangan, kota bharu, kuala terengganu..sume sy pegi semata-mata nak dapatkan benda ni.....


*
*
*



Oh ya..sy ni mmg tupperware mania... Memang mudah tergoda dgn tupperware design yang cantik & striking kaler... Setiap bulan mesti tambah stok tupperware baru, sampai dah x tau nak letak kat mana..

*

tapi, nak dapat yg seketul ni punye la susah.. laris betul...
*
Ni pun makcik sy yg kat kelantan tolong simpan kan satu utk sy..klu x melepas lagi..
Err...ekceli tupperware tu utk sy.. bukan utk husna..bole x?seswai??haha..
*
Diera(hadiahhidupku)~ye,ye..gelakkan sy semula sbg balasan ari 2 sy gelakkan awak pasal hp hello kitty tu..hahaha..
*
*
~X sabar nak pakai bawak bekal g ofis...hehe (ada org gelakkan x klu sy bawak..huhu)~

Monday, December 20, 2010

Makan budakk..!!

Assalamualaikum (",)
Haha..lambatnye sy bersiaran ari nih...hehe,sy ada je, on9 je..baca blog kawan2..tp x tinggal jejak @ komen pun.. sy pun sempat nak pos apa2 hari ni.. Keje banyak..huhu....

plus melayan customer yang manja bagai rasa nak sembur jek... antara soalan2 yg sy kena layan ari ni (yg buat sy rasa terlekat kt dinding) ialahhh......

"ayu, mission company kitorang apa ye?"
(sapa yg board of directors ni?ada ke tanya sy mission company dia apa..)


"ayu,cek yg sy bayar tahun lepas tu sy bayar invois yg mana ye?"
(note that sy handle pembayaran ratusan company, ratusan invois, bole dia tanya sy sekeping cek yg company dia bayar tu utk invois mana....tahun lepas pulak tu...)


dan pemenang bagi soalan paling sy rasa nak lastik orang ialahhh....


"ayu,company kitorang pakai bank apa ye?"
(yang bertanya adalah kerani company tersebut yg jaga 1 company tu sahaja sedangkan sy adalah outsourced accountant yg jaga 300 company...lu pikir la sendiri... selama ni u berurusan setiap hari pakai bank apa?....adoii..)


disebabkan sy sibuk melayan soalan2 sebegitu la sy x sempat nak hapdet blog sy ari ni..


Sekian..

MAKAN BUDAKKKK!!!!

Friday, December 17, 2010

Tepek lg..@ PCB..

Assalamualaikum..;)
Biasa le edisi petang...
tepek jgn x tepek..
ni last dah, pasni dah xde dah..hehe
Ni ms g PCB ari tu..
Dah lama x jenguk ke sana..
Ombak sgtla kuat, patutla pantainye makin lama makin terhakis..
Owh,ni bukan tempat sy dating ye..hehe
..~My Happy Family~..

Ada budak takut ombak..hahaha.. menjerit2 dia bila ombak 2 datang..



Gambar ni bukan di ambik senget, tp x tau la nape sume posing senget kecuali oyie..
angin kuat sgt kot..hehe..


wif Adik, sepupu sy (tuan punya DSLR ni, ai x mampu lg nak beli..huhu..)


Bila dah jauh baru excited tgk ombak..cuba klu g dekat..hehe..


Mana air husna x sampai2 lg ni..?;)

Cam biasa umi pun nak enterframe..hehe..

Tu je..abis dahh..hehe..bye ;)

Bersabar ye contestant "SAAT YANG BAHAGIA" sume..:)

Assalamualaikum..;)


Kepada sume peserta "SAAT YANG BAHAGIA by My Precious"
Harap bersabar ye..skrg sy sedang dalam proses pengumpulan, peng'copy'an dsb
Ari 2 sy dah masukkan dalam fanpage yg sy bukak khas utuk contest ni supaya senang u olls nak tgk, sekali sy gatal tangan tukar nama admin terus x bole nak edit dah..adoii..
InsyaAllah
22/12/2010 - Contestants revealed
24/12/2010 - Top 5 for each category revealed
27/12/2010 - WINNER will be announced..
Chayok2..
Oh ya.. ada yg masih tertanya2 apa hadiahnye......
JENG..JENG..
.
.
Klu yg sy bagi sebelum ni kan ~~pasti menghangatkan~~
haha..gambarnye x ble di tepek di sini sbb masa sy google td sy pun segan nak nengok..
opps..apa tu..?
CUBA TEKA....(",)

Thursday, December 16, 2010

@ home KB

Assalamualaikum ;)

Hehe..asal petang je acara tepek2..
Ni n3 second last tepek2..pasni dah xde dah..hehe..
..me, my mum n my dotter..
haha.. itula mak sy..susah betul nak ajak dia bergambar..ni pun main snap jek...

husna wif tok cik.. makcik sy yg happening..huhu


husna n umi tgk apa tuu..?

Perasan x rumah sy tinggi..? sbb klu banjir air naik ni.. majoriti rumah kt kg ni mmg tinggi2 belaka..;)


Husna melayan perasaan..

.


.

.

Baru balik mandi telaga..hehe.. xdela..
mmg umah sy ada telaga tapi kat bawah, airnye je dipam utk guna..
so kira mandi air telaga jugakla..huhu..sejukkk..

(",)..till next..

Dah lama cari lagu ni..



Assalamualaikum semua..
Dah lama sy cari lagu ni... masa zaman sekolah dulu glamer.. teringat masa kat mrsmkt dulu.. pepagi nak g kelas mesti lagu ni pasang kuat2 kat speaker.. rasa semangat je nak melangkah ke kelas...
Lirik lagu ni sangat bermakna...hayati, renungkan dan fikirkan......

Umat Islam harus cemerlang
hari ini mesti lebih baik dari semalam,
jangan buang masa , siapa kata kita tidak boleh ,
kita ada Allah Maha Kuasa,
kita punya kuasa tenaga, doa sebagai senjata,
umat islam sentiasa boleh,
umat islam zaman lampau
taat perintah rasulullah bersama berusaha,
bersatu tuju wawasan dunia dan akhirat,
akhirnya islam cemerlang seluruh dunia,
wawasan diri penuhi dada dengan ilmu,
wawasan agama bekalan masa depan dan akhirat,
kuat usaha jujur dan amanah,
sentiasa mengharap keredhaan Allah,
akidah ibadah harus sempurna,
ibadah tanpa akidah wawasan syaitan,
ulama warisan ambiya',
pegangan mereka harus diikut,
ajaran sesat wajid dihindari
**oh ya, tajuk lagu ni Menuju Wawasan..bukan Menuju Puncak ok...haha

Wednesday, December 15, 2010

Tolong Amy..

Assalamualaikum..
Pn. Amy kita dari SINAR RAUDAH..mintak tolong suggestkan tempat makan best2 kat kelate.. Al maklum, beliau perantau yg duduk di Kota Bharu, sy pulak anak jati Kota Bharu yang merantau.. (huhu..i wish to switch place with her..)
ni n3 nye

Sebagai ore kelate yg merantau n jarang balik (bukan lupa daratan tau, tapi banyak halangan..) tiap kali balik ada je perubahan pd muka bumi kelate ni n baanyaakkk kedai baru naik, so sy x fasih sgt la kedai makan baru2 yg best..
Cuma yg amy listkan 2..sy tau la jugak..

Buat pelancong dari luar yang nak makan makanan kelate, better pegi list yang bawah tu (nasi ulam cikgu..blabla..nasi kerabu che awe) Sbb list kat atas nye 2, rasanya kat sebelah luar @ mana2 hotel pun boleh dapat makanannye..
Cuma, klu sy balik, sy mesti singgah n makan..

  • Nasi Ulam Cikgu di Kg. Kraftangan
  • Nasi 'nakoba' Odeon (haha..klu indo narkoba 2 = dadah, tapi ni bukan nasi dadah ye..)
  • Restoran Nor Sutera dekat The Store KB (nasi goreng belacannye sgt la tip top..& rasanya x berubah sejak dari sy zaman sekolah sampaila sekarang...selain tu, kat restoran ni pun nasi sumateranya sedap)
  • Padang Bas ~ cari nasi kerabu & aksesorinye yg lengkap , kat sini jugak banyak serba mokniko kuih ada
  • Nasi kerabu hitam banggol..sedapp..
  • Nasi Kak Wok yg glamer
Itu je, selebihnye banyak makan kat umah..hehe..jarang2 sekali balik, makan masakan mak...
Oh ye..to En. Sahrom...x tau lg nak dok hotel mana..



Sy cadangkan hotel yg sy baru lepas bergedik santai tu.. Ridel Hotel dekat dgn Padang Bank.. Kenapa..sbb 1) Harganya x mahal & selesa 2) Riverview ~ sbb takut klu d tgh bandar kb sesak,xde view yg menenangkan n parking,nak kuar parking susah 3) Masih dalam bandar,klu nak g jalan2 di bandar kb boleh jalan kaki je

Hehe..itu je.. Selamat berjalan-jalan di Kota Bharu tercintaku..klu nampak Masjid Muhammadi, kat area situ rumah saya..hehe ;)