Wednesday, December 15, 2010

Tolong Amy..

Assalamualaikum..
Pn. Amy kita dari SINAR RAUDAH..mintak tolong suggestkan tempat makan best2 kat kelate.. Al maklum, beliau perantau yg duduk di Kota Bharu, sy pulak anak jati Kota Bharu yang merantau.. (huhu..i wish to switch place with her..)
ni n3 nye

Sebagai ore kelate yg merantau n jarang balik (bukan lupa daratan tau, tapi banyak halangan..) tiap kali balik ada je perubahan pd muka bumi kelate ni n baanyaakkk kedai baru naik, so sy x fasih sgt la kedai makan baru2 yg best..
Cuma yg amy listkan 2..sy tau la jugak..

Buat pelancong dari luar yang nak makan makanan kelate, better pegi list yang bawah tu (nasi ulam cikgu..blabla..nasi kerabu che awe) Sbb list kat atas nye 2, rasanya kat sebelah luar @ mana2 hotel pun boleh dapat makanannye..
Cuma, klu sy balik, sy mesti singgah n makan..

  • Nasi Ulam Cikgu di Kg. Kraftangan
  • Nasi 'nakoba' Odeon (haha..klu indo narkoba 2 = dadah, tapi ni bukan nasi dadah ye..)
  • Restoran Nor Sutera dekat The Store KB (nasi goreng belacannye sgt la tip top..& rasanya x berubah sejak dari sy zaman sekolah sampaila sekarang...selain tu, kat restoran ni pun nasi sumateranya sedap)
  • Padang Bas ~ cari nasi kerabu & aksesorinye yg lengkap , kat sini jugak banyak serba mokniko kuih ada
  • Nasi kerabu hitam banggol..sedapp..
  • Nasi Kak Wok yg glamer
Itu je, selebihnye banyak makan kat umah..hehe..jarang2 sekali balik, makan masakan mak...
Oh ye..to En. Sahrom...x tau lg nak dok hotel mana..



Sy cadangkan hotel yg sy baru lepas bergedik santai tu.. Ridel Hotel dekat dgn Padang Bank.. Kenapa..sbb 1) Harganya x mahal & selesa 2) Riverview ~ sbb takut klu d tgh bandar kb sesak,xde view yg menenangkan n parking,nak kuar parking susah 3) Masih dalam bandar,klu nak g jalan2 di bandar kb boleh jalan kaki je

Hehe..itu je.. Selamat berjalan-jalan di Kota Bharu tercintaku..klu nampak Masjid Muhammadi, kat area situ rumah saya..hehe ;)

5 comments:

  1. As'salam...

    thanks sis harus di minta tuan punya diri kemari...

    ReplyDelete
  2. wah ni sungguh bgs
    kalau g kelantan leh cari
    tp jrg2 ke sana

    ReplyDelete
  3. ASSALAMUALAIKUM..

    Amy ~ no prob dear..ari 2 balik x sempat jumpa amy kan..huhu..jadual pack..maklumla nak bkejar dua2 kampung..haha

    Noor ~ klu dtg kelantan cakapla, klu sy ada kat sana leh sy bawak g jenjalan..hehe..

    ReplyDelete
  4. slm yu..thanks sbb awk mengingatkan mek da pd nasi grg nor sutera yg sdp tu...kalo x sy dh lupa tau...dulu masa praktikal kat kwsp klate selalu lunch kt situ..eeeeee

    ReplyDelete
  5. MEK ~ nasi goreng dia mmg sedap..paling best nasi goreng belacan tula..hehe..

    ReplyDelete