Thursday, December 30, 2010

TAK DAPAT BONUS??La' Tahzan..huhu

Assalamualaikum ;)

Akhir tahun ni sume org sibuk pasal bonus kan?huhu..dukacita dimaklumkan we all x dapat bonus tahun ni..(owh,sgt x masuk akal rasanya..) Semalam balik umah rasa lunyai jap..konon cakap kat oyie "ayg nak rehat jap", sambil bersandar kat sofa (biasa sampai umah mcm lipas kudung siap2 mandi,masak sume) oyie cakap,"eleh,tu cara rehat org frust tu..hehe.." Ye, frust..mmg frust..
Lepas hampir setengah jam melayan perasaan..g mandi, sambil mandi..fikir..fikir..& fikir.. Setiap jirusan air di badan seolah-olah menerbitkan 'saya' yg baru.. (kenapa sy rasa mcm sy tgh tulis novel..haha..layan je la) Bukak pintu bilik air, sambil tersengih.. "abang, i'll take this in positive way.."

Tak dapat bonus? Jangan bersedih..mungkin ~

  • ini titik tolak ke arah satu anjakan baru
  • klu let say kita dapat bonus berbulan2, mungkin kita akan terus selesa pada keadaan sekarang i.e status quo
  • start thinking of MOVING ON...i want to get h*** out of here..!
  • get serious to start my own business..(selama ni buat main2 & as side income saja)
  • USAHA..USAHA..USAHA..
Owh,thank you (..to whom it may concern..ahaks..!)..what a pleasant ending for 2010 -for a brand new beginning of 2011..

Langkah pertama bermula hari ni..~ambik pen & isi borang MIA (yg dah berhabuk ku peram tu)



Apa motif letak gambar ni ntah..

8 comments:

  1. tkpe la maybe tkde rezki nk dpt bonus tahun nie...thn depan mana tau berganda kerr..aminnn

    ReplyDelete
  2. yup setuju ngan komen fieza...mebi next year dpt bonus berganda2...jgn sedih2 tau :)

    ReplyDelete
  3. buat bisness bagus jugak ayu.
    tapi semua atas kita lah. banyak keje banyak masyukkkk.aku pon ingat nak buat bisnes gak. makan gaji ni memang ketinggalan la dari orang lain.

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum ;)

    K.fieza n mummyEcha~thn lepas yg berganda2,tahun ni hampas..nape ntah..itu yg sedig banget tu..huhu

    PZI~aku mmg ada wat main2 je selama ni,sbb xde masa sgt kan..pasni aku kena serius n concentrate lebih sket..

    ReplyDelete
  5. xpe...kerja tetap kene teruskan..
    insyaAllah tahun depan ada bonus...
    samalah mcm akak keje gomen nih..dpt imbuhan 500 utk tahun ni..

    ReplyDelete
  6. all the best k.ayu.. :) semoga biz k.ayu bjln lncar..amin.. :)

    ReplyDelete