Tuesday, December 28, 2010

Sombong (sambungan n3 lepas)

Emm.. sambungan n3 sebelum ni..

Sy dah penah alami sume situasi tu..:

1) DI AIRPORT ~ ada budak dtg nak main ngan husna, sy pun melayan la, husna pun suka..tetiba dtg mak budak tu, dgn muka masamnye tarik anak dia pastu marah2.. adakah sbb time tu husna ada ekzema kat pipi dia rasa jijik n takut jangkit kat anak dia.. kot iye pun, tarik la anak dia baik2 n x perlula buat muka berlagak sampai mcm tu sekali.. Helo,muka ko yg cantik sgt tu pun reput jugak masuk dalam tanah nanti...huh!

2) DI Mc DONALDS ~ husna ngah main kt playground ngan abah, ada budak dtg join, ayahnye dok meja selang sebuah je dr meja kitorg..oyie melayan la, tanya nama,ajak main lumba2 ngan husna..husna ngan budak tu mmg ngam, siap pegang2 tgn,gurau2.. tapi bapaknye, bapak sombong!! kalau pun x nak layan anak main, at least masa oyie pandang2 dia nak tegur, senyum la sikit..x senyum kambing, senyum sumbing pun jadila.. ni kalah org baru cucuk botox.. muka ketat je...

3) DI GIANT ~ tgh beratur kat kaunter, husna dok tegur2 sorang baby comel.. mak n ayahnye senyum2 tgk gelagat husna n baby dia..sejuk sikit ati ni.. senyum,kan bagus tu, bukan kena bayar pun klu senyum...

4) DI MALL ~ husna n bebudak ngah main sesama sendiri.. kami mak ayah bebudak ni perhati sambil beramah mesra sesama kami.. tanya dok mana,asal mana.. bukan nak tanya no. akaun bank pun, sekadar berbasa basi.. lagi sejuk ati ni, at least dapat kawan baru, mana tau kete rosak tgh jalan terserempak balik ke, boleh tolong2...


Tapi, ntahla.. kebanyakan yg sy alami adalah situasi 1 & 2. Situasi 3 jarang.. Situasi 4~once in a blue moon...huhu..

9 comments:

  1. ish teruknya..amy x pernah alami tapi amy dapat rasakan macam mane...

    ReplyDelete
  2. teruk kann..tk penah lg alami...tp mmg rasa geram kann mcm tu...

    ReplyDelete
  3. ayu aku dah bank in kan duit tadi...
    weee. tak sabar nih.
    tq sooooooo much fren.

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum

    AMY~itula,sombong kan..mcmla bole tongkat langit..

    FIEZA~huhu..itula..menyampah ngan org sombong ni..baru cantik bergaya sikit, berada sikit dah hidung tinggi..cucuk ngan subang cam lembu baru tau..kan..

    PZI~TQ,tp barang tu xde lg ngan aku,next week baru nak g amik kat umah makcik aku..sabar ye..
    thanx dah masukkan duit,sori xreply sms,bateri abiss..hehe..

    ReplyDelete
  5. salam ayu,

    kita pun penah alami cam tu ..x faham la nape diorg ni sombong sgt...x minta duit diorg sesen pun..

    ReplyDelete
  6. ok xpe. yang penting aku dah cop dilu. hehehehe.

    ReplyDelete
  7. apa yg ayu katakan nih mmg btl
    budaya murni perlu diterapkan
    situasi yg last tuh yg kita nakkan
    budi bahasa budaya kita

    ReplyDelete
  8. hai dear amy datang melawat ayu..mesti busy kan sebab sekolah dah nak buka pasni jarang la nampak ayu di sini hu3...

    ReplyDelete
  9. betul tu.. senyum bukan kena bayar...

    ReplyDelete