Monday, December 27, 2010

Kalau ke mall..with Husna..

Assalamualaikum..

Weekend ari tu, g klang, klu xdok urusan kami mmg x kan sampai ke sana.. tapi alang2 nak g melawat adik praktikal sy (Sue) kat pantai hospital, merayap la ke JJ Bukit Tinggi (melayan permintaan sue yg beria-ia suruh kami ke sana, JJ paling besar katanya)

Ekceli sy ni kurengg sikit nak pegi bershopping d tempat besar2 ni.. jenuh nak mengejar husna yg abahnye kata 'almost-hyper' ni.. at last konfem mmg kami x bole beli barang punye, sibuk mengejar husna yg suka:~
  • berlari-lari di celah2 rak (dia boleh berlari2 kat rak pinggan mangkuk& barang kaca..risau kot tersangkut mana2..pranggg..pecah..sapa nak bayar..huhu..)

  • nak main turun naik eskalator (klu letak dia atas tangga tu, punye la dia gelak besar masa tangga tu bergerak, abahnye cakap, 'jakun betul husna' hehe)

  • nak main2 jadi patung mannequin (pegi dekat ngan patung tu, buat aksi kaku 2-3 saat mcm patung tu, nak tergelak pun ada)

  • nak main sorok2 & tilik2 cermin dalam changing room (masuk dlm changing room, cium imej dia kat cermin pastu babai..pastu buat lg benda yg sama sampai bosan...peningg)
paling best
  • kacau org lain tgh shopping...dia ni mudah ikut apa yg org buat, semalam dia pegi ikut aksi sorang uncle tu, uncle tu tunduk pilih barang, dia pun tunduk, uncle tu test baju kat badan dia folo, uncle tu tgh fikir sambil usap dagu, dia buat jugak.. sampai uncle tu tergelak2 tgk husna..klaka betul..;)

macam2 lagi la.. peningg...

Sempat capai apa yg patut je, xde can nak pilih2 dah, main tarik je.. itu pun ada yg tpaksa kansel beli sbb tgk org beratur panjang sgt.. sudahnye esoknye kami ke JJ Equine je, aman sikit rasa x crowded sgt..husna nak berlari-lari pun x risau sgt..

Itula sebabnye klu nak beli barang asyik2 pegi Giant yg dekat rumah tu je.. letak dia dalam troli, bagi makanan utk dia mengunyah (make sure habis beli barang by the time makanan kat tgn dia abis), capai mana yg nak, bayar, blah.. Nak main sgt, bawak dia g taman, berlari la puas2.. baru balik umah..

Till next..(maknanye ada sambungan la tu..hehe)

5 comments:

  1. heheheh adoii lasak jugak eh anak2 dara zaman sekarang.. mia pun gitu.. aritu bawak g tesco dia g kumbah rak buh barang tu.. pastu kita marah dia .. siap nangis niarap atas lantai.. adoyaiii

    ReplyDelete
  2. lasak jgk husna ye...hehe kelakar time kacau uncle tuu..biar btul husna..

    ReplyDelete
  3. sama lasak cam anak sy...kalut kan kalau bawak anak gi shopping...huhu

    ReplyDelete
  4. leh thn yer husna hihihi
    cutelah wat patung2
    sambil2 bleh mama exercise gitu
    nor pon xlart nk kejor aiman...

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum..;)

    D~anak2 dara zaman sekarang mmg aktif..kalah kita zaman dulu2,kita dulu pemalu kan..hehe..

    FIEZA~betul,kitorang tergelak2 dah tgk gelagat dia..sume benda nak tiru..hehe

    SILVER~huhu,mmg kalut..x terkejar..

    NOOR~dia mmg sgt lasak noor,x reti duduk diam..itula masa ngandung igt anak llaki,skali kuar ppuan lasak cam lki..huhu..

    ReplyDelete