Thursday, December 23, 2010

Dah bayar saman?

Assalamualaikum ;)
Selamat pagi .. kita hold jap pasal contest..hehe.. semalam x sempat nak up top 5 kategori cerita ceriti tu.. jap lg la ek..hehe..

Sy baru pas melayari page myEG, incik noorie mintak tolong bayarkan saman.. oo, rupenya ada saman trafik ek, diam2 je ek..2 saman plak tu..itula,bawak keta laju2.. tengok, bajet shopping sapa yang dah kena cut... (padahal sy yg rimas klu dia bawak kete slow2..hambik ko)

Hukhuk..baru jek bulan ni rezeki lebih sikit.. dah kena bayar saman pulak.. x pela, alang2 dapat diskaun 50% bayar je la, kang time nak renew road tax baru nak menggelabah.. nak kena bayar rtax lg,insurance lg..banyak nak pakai duit tu..

Dah la tu, kat rumah pulak~dapur gas dah buta sebelah, rice cooker dah rosak kenapa ntah, blender plak dah patah, ganas sgt buat kerja..mesin basuh pun dah ala-ala segan gitu... tu sume menanti $$$... incik noorie faham2 la ye... kang x berasap dapur tu...(ada unsur ugutan di situ..haha)

(psst..hope dapat bonus bulan ni...hmm...~in ur pocket @ IN UR DREAM..~)


AWASI PAKCIK NI..HAHA..

5 comments:

  1. ayu citer bab saman nih
    sdih jer rasa
    duit terbang cam tuh jer
    huuhuhuhuh
    dah bayor

    ReplyDelete
  2. minggu depan bari terhegeh2 nak bayar.. kelas tak mak.. hehehe

    ReplyDelete
  3. hui... sume brg rosak nih... ganas tul.. hehehee... beaut nasib masa kawen dapat 3 4 rice cooker, brg2 lain xyah cite la... so sume bley buat standby.... hehehee

    beauty pun belom bayar saman ni... tunggu elaun incik somi kasi... ihik ihik..=D

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum:)

    Noor~hukhuk..noor..itula apa yg sy rasa..duit melayang mcm tu jek..x pasal2..(wlupun sendiri cari pasal ms pecut x hingat tu)

    NM~haha..itula,minggu depan last kan diskaun tuh..sure ramai bayar minggu depan ;)

    MISZ~barang2 2 dah lama sy guna lagipun,xpenah ganti sejak beli..huhu..banyaknye rice cooker dia ada,derma la satu kat sy...haha;)

    ReplyDelete
  5. As'salam ayu..
    saman oMG amy x langsaikan lagi.. bukan sikit lak tue amy punya saman ada 5 en.hubby more than 5 koyak rabak poket bayar saman..hu3...

    ReplyDelete