Tuesday, December 28, 2010

Anda bagaimana?

Assalamualaikum ;)
Emm..just nak dapatkan komen kawan2 sume kalau berada dalam situasi

~di tempat public, tetiba ada budak baya2 anak kita datang nak main ngan anak kita @ anak kita yg menggedik g approach anak org lain -- (yela,budak2 apa dia tau, kenal x kenal, yg penting dia nampak geng2 sebaya dia harusla nak ajak main kan) kita selaku ibu bapa, apa reaksi kita pada budak tu & ibu bapa budak tu?--adakah kita :
  • buat muka sombong, tarik anak kita x bagi main
  • biar je anak kita main dgn budak tu, tp kita mantain buat muka sombong / tak tau je (even mak ayah budak tu senyum kat kita)
  • kita senyum & tunjukkan wajah peramah & ceria (sbb suka tgk budak2 saling berbaik n mudah berkawan-x mcm org dewasa yg taubat x tegur klu x kenal)
  • senyum & datang beramah mesra dgn mak ayah budak tu, tegur2.. (manala tau tu sepupu sepapat kita yg jauh2 ke..kan dah jejak kasih tu..)
Owh, sy dah alami semua keempat-empat2 situasi kat atas ~cerita next n3 (",)

Gambar hiasan

~ don't ever think we are better than other people ~

2 comments:

  1. mesti lah kena bermanis muka dan friendly..kannn...tk kan nk menyombong pulak kann...

    ReplyDelete
  2. kalau nor tgk pada keadaan dan situasi..
    slalunya akan borak2 ngan mak budak tuh..sambil perhati diaorg main

    ReplyDelete