Tuesday, November 9, 2010

Suka dengar radio apa?

Amaran : Ini adalah n3 SENTAP!!...hahaha ;)

Sambil wat keje kat opis n kat umah sy suka buka radio THR Gegar... Kalo kat dalam keta dgr Sinar FM...
Kenapa sy buat n3 ni... Sbb sy n hubby agak sentap juga bila ada yg buat muka bila kami kata kami suka dgr THR Gegar & Sinar FM.. Kenapa? Kampungan ye? Kami mmg org kampung pun.. biarla kami terus mengekalkan kekampungan kami....

Oke la..kalo mereka2 itu x suka nak dengar radio di atas pun... x payah la nak buat muka camtu.. lagi teruk, bila keluar lagu daerah ke, dikir barat ke, (which is itu tujuan sy dgr THR Gegar)..siap kutuk lagi...

Hina ke klu sy nak dengar lagu daerah sy, lagu kampung sy? Oo..klu lagu kampungan Indon dipuja2 pulak ye... tau x lagu kampungan Indon yg mana? Kumpulan Wali Band tu.. lagu2 diorg tu sume lagu kampung indon... X malu pulak nyanyi2 bersiul2 bagai..wah,siap bangga lagi....

Kenapa sy prefer radio2 tu..sbb lagu2nye variety..mcm2 ada.. especially THR, yg fokus pada org pantai timur.. best..buat sy rasa dekat dgn kampung halaman sy... rindunye zaman2 dulu dgr segmen AKOK (Apa Khabar Ore Kampung) di Kelantan.fm di petang2 hari sambil teman ibu saya menjahit sambil makan goreng pisang........

Radio Sinar FM (yg baru2 ni jadi Radio no.1 di Malaysia ~ which means - klu dgr Sinar FM itu adalah 'bad taste' maknanye majoriti rakyat Malaysia adalah mempunyai bad taste la..haha..) pun ok bagi sy sbb lagunye variety juga, x ulang2 lagu banyak2 kali, ada lagu retro yg mengimbau kenangan (maklumla sy org lama) juga yg paling penting xde @ teramatt jarang lagu2 indon yg dipasang...

Semua org ada citarasa masing2... hormat citarasa org lain sama mcm kita nak org hormat citarasa kita.. klu kita melenting org kondem kita, kita jgn kondem org... apa lagi ada unsur2 menghina...

Ye, sy org kampung..pakai baju kurung, dgr lagu rakyat... Sy x urban, sy x dengar Lady Gaga, Miz Nina etc etc.... tapi x pela, sy bangga sy orang kampung.. ada yg ada masalah ke?

4 comments:

  1. kat rumah suami pun suka dgr THR gegar.. anak-anak pun suka.. saya layan jer...
    dalam keta saya dengar sinar. era dan hot fm...semua saya layan...

    ReplyDelete
  2. salam, skrg ni duk mana? kalau nak dengar AKOK, boleh dgr radio kelantan fm online..

    kat cni... http://kelabpendengarkfm.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. suka dgr hotfm ngan sinar....
    grmlah sapa yg buat muka bila kata suka dengar sinar huuhuhuh

    ReplyDelete
  4. SALAM SEMUA (",)

    k.min ~ hehe..ok la 2..layan semua..klu suka dgr x suka x pyh dgr kan..x payah la nak kutuk2..;)

    zatul.nani~ salam kenal.wow,thanx 4 the info..sukeeee ;)

    noor~ itula..ntah hapa2..mcm hina sgt je..geram btul...

    ReplyDelete