Wednesday, October 13, 2010

Surat buat adik2..

Adik2?Hmm..sy ada raamai adik..(walaupun x penah ada adik kandung) hehe.. adik2 praktikal kt tempat keje ni.. Yg bestnye tiap2 tahun sy akan dapt adik2 baru..paling sikit pun 3 org...
Ok la..atas permintaan kan..n3 kali ni khas utk u olls.. Coz akak tau u olls baca blog akak.. tima kasih la bebanyak ye.. (yg bukan praktikal pun,yg lain2 pun kira tmasuk sama kat sini,hehe)

Memula skali nak ckp..akak ni jenis yg x pandai nak menunjukkan kasih sayang kat u olls..cewahh..hehe.. Hopefully n3 ni leh menjelaskan sikit isi hati akak... Akak x taula apa persepsi u olls pada akak kan.. tapi dr cakap2 yg akak dgr, "suka membebel" n a bit moody..n 'bossy' (ada ke yg ckp cam2?siap u olls..hehe)

Kenapa akak suka membebel ek? Sebab harapnya dengan bebelan akak yg penuh bermakna & agak2 menusuk kalbu 2 leh melekat la sikit dlm hati u olls kan...Tgk 2 kat sini pun nak mmbebel,hehe.. Camana akak leh ter'realize' sifat yg dtg dgn sendirinya ni.. Bila salah sorang u ollsla..akak baru halfway melontarkan kata2 sakti akak.. tanya "akak ni umo 20++ (umo dirahsiakn,hehe) ke, 60++...?" Ooo..nak cakap akak kuat membebel mcm mak nenek ye... Sejak 2 tiap kali akak nak bukak mulut je itula peluru u olls nak attack akak balik ye...hmm...

Lagi satu yg buat u olls x senang duduk mungkin ~ bila soalan korang akan dijawab kembali dgn soalan dr akak ~ At last jawapan 2 dtg dari mulut u olls sndiri..bukan akak.. Haha, sengal x akak wat cam2 kat u olls?kerek pun ada gak kan? Tapi u olls sedar x apa tujuan akak? Nak suh u olls brainstorm je.. Xkan sume nak kena suap dik..
U olls yg dtg sini sume bijak2 belaka..dah nak dpt degree/diploma pun kan.. Jawapan pd persoalan2 2 sume dah ada dlm kepala u olls, cuma x nampak je.. akak tolong cungkil je... Ada gak yg saja nak sakat akak kan cakap "ala,akak x tau jawapannye sbb 2 akak tanya kitorg balik.." Haha, nakal u olls ye.... Sometimes kot akak wat cam2...hihi..(",)

Akak bossy ke?Suka suruh2 ek?Akak buli u olls ye? Hehe..habis 2 klu akak x suruh u olls wat keje u olls nak buat apa? Apa yg u olls nk tulis dlm report nnt... Itula sbbnye akak suruh.. kan pelajaran paling berharga 2 datang dari pengalaman sendiri....uhuk2...

Juga yg ada termarah, tertempelak ke..terkasar bahasa walaupun nada akak lembut (bak kata u olls ~ akak marah dlm senyuman n kelembutan tapi pedihhh ~ Akak minta maaf banyak2...U olls dtg sini nak belajar kan? Akak la yg btanggungjawab nak make sure u olls gain something from here..so kena la pulas telinga sikit kan.. hehe..(",)
So far hubungan kita sume baik..even yg dah abis2 praktikal @ yg berenti keje sampai skrg kita masih keep in touch n ada yg masih rapat ngan akak.. Ada juga yg terus lost kontek.. sedih gak kan..terasa dilupakan je..hehe.. Sib baik akak selalu dapat adik2 baru tiap tahun..(",)

Okla..tulis pepanjang kang makin jiwang la plak.. Selamat buat keje ye...daa~

From,
Bos kecik yg kerek (u olls yg cakap)

(Google Image)

4 comments:

  1. biasa lah tu ayu...
    bukan senang nak memuaskan hati semua orang
    bila kita dah takde baru terhegeh2 rasa kesunyian
    padan muka...

    ReplyDelete
  2. k.ayu...hehe..tiha xpernah pun rse k.ayu ni kuat membebel y mcm k.ayu 2lis bnyk kali kt ats 2..hehehe..k.ayu,time kasih bnyk2 sb bg ktorg keje,ader gak la bnda nk 2lis kt logbook 2..mintk maaf la kak ayu sb kdg 2(enth2 slalu..hehe)soklan tiha ntah pape..xmcabr minda akak lgsgkan..hehe..sori yer..nk wat cmner..hehe..thanks sb jd lecturer y baik.. :) akak pendidik kt office.. :)

    ReplyDelete
  3. pzi~kikiki..yg dtg & pegi bsilih ganti..but the memories remains...alamak,jiwang la plak... i miss the old days....huhu..

    ReplyDelete
  4. tiha~akak kuat mbebel kat org yg suka sakat akak..hehe..
    haha..its ok..dah nama pun blaja kan..lg baik dari x tanya soalan tp mmandai pastu salah..;)

    ReplyDelete