Wednesday, October 20, 2010

Masihkah ada sinar harapan...

Lately mmg curios ber'house hunting'.. konon la kan..nak rumah terletak..atas tanah, location baik punye..tapi nak murah..mana nak dapat weii...adoyaii.. Berangan ke apa?(kataku kpd diri sendiri..hukhuk)

Nak dijadikan cerita...ada la org offer kan.. rumah double storey, kawasan melayu, suasana kampung..aman & tenang... RM160K++ je.. leh kurang lagi..Murah x giler kan? Dengan excitednye balik bercerita kat hubby dgn penuh berkobar2.. Ok set, esok kita g tengok.. Sekali pas dah tengok..kekobaran ku hilang ntah kemana..terus diam je kat sebelah.. Abang tanya, "aik,nape diam?Tadi sblum smpai excited sgt nk tgk umah.." Sy sengih je..dia pahamla 2..sy x berkenan..
Ala..harga dah cantekk dah.. tapi hati x terpaut la.. Rumahnye rumah lama, parkingnye sempit, kawasannye agak ke dalam.. En.Oyie pun cakap dia x harap klu nak tinggal sy sorang2 klu dok situ....

Pastu semalam bosku plak dgn penuh excitednye gi tau ada kawan dia nak jual umah..double storey.. Area tempat sy duduk skrg ni la..which means sgt la banyak facilitiesnye.. "Murah sgt2 ayu..baik ayu beli.. cepat2, klu nak akak bgtau kawan akak..boleh kurang lagi ni.." Reganye 180K++ bole kurang lg.. which mean(once again), tersangatla murah berdasarkan rumah yg sudah siap di renovate & locationnye yg dekat dgn segala kemudahan... Adoyaii..menggoda betul...

Balik keje terus g usha.. Sy dah senyum lebar dah.. Bentuk2 dari luar 2 (belum tgk dlm lg) dah menepati citarasa dah.. Sekali en.oyie plak, masuk je kwsn 2 terus..."Abang x bkenan..." "Nape?" Sy pun tgk la sekeliling... Ok, situ kawasan C (faham x?) cuma sederet 2 je Melayu.. Tgk kat luar kete, ada hanjing bkeliaran 2 ekor.. Alamak, ni klu oyie kuar g beli kuetiaw kerang memalam ni mau jadi mangsa kejaran ni...

Pepagi tadi bos dah folo up.."camana ayu, kawan akak dah tanya.. harga leh kurang..jgn risau.." Hahaha.. camana ni.. Sy rasa cam sooo irresistable la.. Rugi plak klu lepaskan.. En.Oyie cakap smlm.."beli rumah ni bukan benda main2..jgn igt cam beli tudung boleh main nak cam 2 je.." Mungkin dia pikir kami akan menua di rumah 2 kot..

Sy punye pikiran lak.."sementara ada yg murah ni kt beli dulu, buat pelaburan.. kan kita dah janji nak menua di kampung halaman.. nanti nak balik kita jual la, market sini makin mencanak ni.." Amboi senangnye aku cakap.. tapi x betul ke?huhu..

Emm..petang ni nak gi usha dalam rumah 2 plak.. katanya dapur dah fully renovate.. Tengokla camana.. Akan ku luahkan daya pemikiranku itu pada en.oyie yg so imperfect perfectionist 2.. dia mmg agak cerewet sikit ye kawan2..kalah kita org ppuan ni..kiki...(alamak, adakah statement ni dikira mengutuk pasangan sendiri? Maafkan sy penunggu gua..kikiki..;))

(Pic pinjam cari kat Google)

Kalau bleh nak yg ni (dalam gambar) ~Puncak Bangi~ {yg iklan raya PKNS ari 2}..tapi pitih x dok.. Telan air liur je la hari2 lalu depan ni..kikiki (",)

Boleh x kawan2 bagi barang sependapat dua.. Sy nak proceed x ngan umah yg 2nd tu..?

7 comments:

  1. ayue, umah no 2 tu kat area mana? huhu
    hehhe gamba umah tu sy pon idam2 kan.. heheh
    3/4 jotaa tuh.. heheheh tak mampu makcik..
    bila lalu telan air liuk je...
    huhuhuh

    ReplyDelete
  2. D~ kt SG.CHUA,.
    itula pasai,kt yg kat bangi ni telan air liur jek nengok umah 2 kan,kikiki ;)

    ReplyDelete
  3. kalau saya.. pikir cam awak gak.. beli dulu utk pelaburan....

    ReplyDelete
  4. ayue, hmm kalo ikut harga ok dah tue.. im very sure dalam 3/4 tahun huhuhuh mau suku juta dah rege dia.. hehehhe..

    tapi kalo ikut to my hubby dia nak cr environment ramai orang muslim.. :D

    huhuh ku pun masih menumpang di rumah mentua.. hehheeh chayo2...

    ReplyDelete
  5. D~ wah,ku bakal jadi suku jutawan..kihkih ;)
    kalo nak wat investment ok la kot kan?

    ReplyDelete
  6. pn min ~ btul2..mana nak cari umah 100k skrg ni..kan?

    ReplyDelete