Thursday, October 7, 2010

Kek yg sedap..

Rajin la plak ari ni nak update blog kan..hehe.. Since sok nak cuti plus weekend yang sememangnye sy x de can nak bukak tenet pun..post la bbrp n3 ari ni..hihi..
Nak cite pasal sy makan Chiffon Cheesecake yg sgt sedap... Memula al kisahnye, beberapa bulan lepas ada la sorang akak ni, dia dtg ke ofis smbil dukung anak (time 2 umo baru 3 bulan kot) & mengendong barang jualannye (kek). Ada kek coklat ngan chiffon cheesecake..
Dia dtg dari Shah Alam (kami di Bangi)..katanya tpaksa bawak anak sbb xde org nak jaga n dia pun baru habis pantang..selain dr baby yg dia dukung 2 ada lagi anak2 nye yg lain (2 org lg kot) tgh tgu kat bawah...
Tengok keadaan dia kami sgt kasihan jadi kami pun beli la kek nya sorang 1.. Owh, rupanya tersangat sedap..especially cheesecake nye.. lembut,berkrim,lemak manis... Boleh buat gila bayang la ngan rasanye 2...

Selang 2 bulan pastu, dia dtg lg..babynye yg kecik dulu 2 dah besar skt.. & masa ngah berjual beli 2 sempat dia berbisik.."kak,ada lg sorang dlm perut ni.." Terkejutla jugak kan..tapi kata orang anak bawa rezeki.. jadi harap2nya rezekinya murah & melimpah2 pas ni..mana tau bisnes kek nya maju & leh bukak kilang ke..

Terbukti la juga, 3 hari lepas sy n kawan2 order 11 biji kek n mintak dia bawak hari khamis (hari ni) tapi dia kata order penuh takut x sempat nak anta so dia awalkan 1 hari.. Emm, boleh tahan bisnes dia kan..(",)

Ini la dia rupanya kek yg di borong 2..klu ada sesapa nak order kek ngan dia leh mtk no tepon nye ngan sy..hehe...
Oh ye, jgn la tanya resipinye kat sy..hehe..tapi klu nak resipi Chiffon Cheesecake jugak, meh kita godek2 blog en Mat Gebu..(",)
Klik sini ye--> Kek Chiffon Keju

5 comments:

  1. Wahhh sedapnya. Membeli sambil bersedekah.

    ReplyDelete
  2. Ops! Salam kenal AYU..

    terimakasih.

    Membalas ziarah.

    ReplyDelete
  3. salam...

    wahh sedapnya kek boleh hantar sini sikit x hehehe..gurau je

    jemput ke sinar raudah

    http://sinarraudah.blogspot.com/2010/10/i-want-to-change-my-life-can-i.html

    ReplyDelete
  4. Kak AA~tq follow & drop by..salam kenal juga (",)

    Amy~tq ziarah & jemput.salam kenal.(",)

    ReplyDelete
  5. nanti singgah rumah saya amik award yer..

    ReplyDelete