Tuesday, October 12, 2010

Kedai makan yg berkira..

Memang la kena berkira kan..dah nama meniaga.. Tapi kalau melampau sgt..x leh berlebih kurang, nak2 lg regular customer, rasa nyampah la jugak kan...
Kisahnye, dekat ngan opis ni adala 1 kedai makan 2..x leh la sebut nama & lokasinya, itu menabur pasir dalam periuk nasi org..hehe.. Kedainye ok la..banyak lauk, bersih, pekerjanya xde yg import2,sume local punye.. Kira ok la nak menjamu selera.. Since itu la kedai yg paling dekat n paling ok kat cni, maka kedai 2 pun dah jadi kantin kitorg utk tempoh yg dah lama.. Breakfast n lunch..kekadang mlm pun..

Tapi..yg sy x puas ati skrg ni...mahal x yah cite la kan... tapi tang berkira sgt2 2.. 10sen pun x kurang... regular customer kott.. Kacang panjang 4inci pun cas 20sen.. ari 2 amik kuah je..cas 50sen.. aihh..

Sudahnye, sy dah 2 minggu boikot kedai 2.. Sebelum ni pun ada juga bawak bekal, tapi jarang.. Semenjak 2 menjak ni tiap2 hari membekal...langsung x jejak dah.. Poket selamat, encik hubby pun suka.. lagi puas hati bawak bekal katanye...

Kepada tokei kedai yg berkenaan, semoga dengan berlebih kurang RM1, Allah kurniakan RM5 lebih pada anda... (betul ke ayat sy ni, asal faham sudah la ye..hehe..)

1 comment:

  1. salam,..thanks ya visit ke rumah saya..;)

    sebenarnya, bila berniaga ni elok kalau kita selitkan beramal sekali, baru murah rezeki kan..hehe.

    ReplyDelete