Monday, October 25, 2010

Budak yg x takut gelap..

Semalam..dak kecik 2.... Pas maghrib dia meraung2..serba x kena..sket2 nangis..salah sikit, waaaa~~!! Nangis.. emm,ngantukla 2.... Bawak masuk bilik, minum susu terus tido.....zzzz.....
.


.


.


.
Kul 11, kami pun siap2 nak tido..Tetiba dgr bunyi merengek2.. Husna terjaga, nak susu la kot.. Bagi susu x nak, garu sana garu sini, guling sana, guling sini..dekat 1 jam mengulit.. sy pun dah nak terlena dah..abahnye kat luar lg tgk bola, skali sy rasa husna xde kat sebelah.. rupanya dia lari pegi ruang tamu...


Amboi, aktif semacam..panjat sana, panjat sini siap memekik2 lg.. Yang dia merengek sgt 2 rupanya dia tanak tido dah... Habisla, alamatnye pukul 2-3 pg jugak baru tido klu camni.. dahla sok hr isnin...


Apa lagi, proceed ngan Plan B ~ bentang toto kat depan TV, tutup sume lampu, astro tutup, ada cahaya dr tv je sket.. Sy tanya oyie "nape abg x bukak 1 lampu bilik" ~"Nanti husna pegi masuk bilik yg cerah 2 plak, dia ni mcm kelkatu..." ~ hehe, nak tgelak la jugak..sabar jela husna, abah ckp husna cam kelkatu....


Emm, igtkan dia baring la pas dah tutup lampu 2....Rupanya....


.


.


.


.

Dalam gelap 2, dia bole tarik kotak bawak masuk dlm bilik pastu duduk kat situ sorang2...konon main sorok2..tunggu kitorang tangkap dia...{biasa main cam2~tapi tgk jam la husna oii...}

Muslihat umi n abah ingatkan husna takut gelap x menjadi...Sudahnye pukul 2.30 kami tido smlm...huhu...

5 comments:

  1. hahaha... sama kes dengan alif..ingatkan bila tutup lampu dia boleh tidur. tapi boleh lagi dia merayap dalam gelap.. at last kita yg kena berjaga tunggu dia tidur semula.

    ReplyDelete
  2. kAK mIN ~ Moral of the story : jgn bagi anak tido awal2..hehe..;)

    ReplyDelete
  3. hehhee... sama la ngan elly mmg x takut gelap.. klau tgh mln dia terjaga kami buat2 lena meraung la nk tgk tv BArney x pon toy story.. bila kami x layan dia pon lena la.. ada jgk dia x mau lena so biaq jerr dia soang2 kat dpn dlm gelap..

    ReplyDelete
  4. nureen~budak2 skrg mmg berani kan..hihi..;)

    ReplyDelete
  5. samala..akak sy pon tak takut gelap...huhuhu

    ReplyDelete