Thursday, September 30, 2010

Sayangkan anak @ Rosakkan anak??{INTRO}

Dalam dunia keibubapaan ni, sy & suami masih tersangat baru baru lg..bak kata orang, baru setahun jagung..hehe... Saya n en.noorie, masing2 x penah handle baby (sebelum ada husna)..& sejujurnya sy x penah, waima dukung baby yg masih dlm pantang 2 klu g mlawat org bersalin pun...(Sebenarnya smp skrg..sy fobia pegang bby kecik..mcm2 bermain d fikiran sy...mcmn klu sy tsalah pegang, tersalah pangku kepala ke..boleh patah leher..terpeluk kuat kuat..boleh patah tulang rusuk...eeii..mcm2 la...sbb sy rasa baby kecik ni tersangat fragile...)

Bila diigat2 balik keadaan sy yg menggelabah masa mula2 nak handle husna dulu mmg sangat kelakar...Sy berpantang d rumah mak mentua sy..mak sy pun ada sekali.. Mak sy yang jaga makan minum (yang bakar ikan,tumbuk lada hitam ngan buat sayur rebus ~ makanan rasmi selama 40 hari)~~Terima kasih yg x terhingga pada ibu saya atas ketulusan kasih sayangnye menjaga makan minum sy dalam pantang & sentiasa memastikan berpantang makan~~

Mak mentua sy pulak, yg handle baby..maklumla menantunye ni nak pegang anak sendiri pun terkial2...Leh dikatakan 90% la mak mentua saya wat..time menyusu je sy yg fully incharge..huhu.. Bila mak mentua sy pegi keje setiap hari, sy rasa nak nangis sbb sy takut klu baby nangis sy x tau nak wat camana...kuikuikui..teruk x?~~Jutaan terima kasih juga pada mak mentua saya atas penat lelah menjaga sy & husna dalam pantang...keikhlasan kasih sayang ma x dpt ayu nak balas dgn seluruh harta dunia ni~~

Bila dah balik cni, adik ipar sy (yg sgt mahir dlm urusan rumahtangga, malu sy kat dia..huhu) pulak yang banyak tolong...beliau tinggal dgn sy sampai husna umur 4 bulan... Pastu baru la sy & en.noorie betul2 handle husna sendiri dgn penuh kekelamkabutan...~Juga terima kasih pada adik ipar kesayangan sy..adik Uyu..sbb banyak tolong kakak iparmu yang x tau apa2 ni, hehe..~
Ni la adik ipar sy (",)

Itulah dia, bermula dr x tau apa2..bila dah ada anak sendiri dgn sendirinya kemahiran 2 datang...baik dari pemerhatian, pertanyaan ataupun pengalaman sendiri......
Ni masa ye umo bbrp hari..(",)


Owh,sebenarnya sy nak cerita pasal lain..dah lari topik dah...kita sambung ke next n3 la...hehe (",)

No comments:

Post a Comment