Wednesday, August 18, 2010

Percutian 3 hari 3 malam..

Inilah dia tempatnya kami meluangkan masa 3 hari 3 malam di dalam wad Lily 3 Hospital Pakar An-Nur...Dalam pada umi & abah dok berkira2 nak pergi bercuti..dgn x disangka2 husna dah sponsor kami tidur free kat cni 3 hari 3 malam...

Sebenarnya pengalaman husna masuk wad kali ni agak menggerunkan..mula2 igt dia demam biasa2 je..bagi makan ubat x surut2..bawak pegi klinik pun x baik jugak..biasanya dia demam skejap je..pas makan ubat terus baik..tp kali ni nmpak agak teruk..merengek je..

Bila dia dah start x nak minum susu & makan apa2..kami dah makin risau..tambah pulak badan dia panas & mulut dia pecah2...malam 2 jugak dkt pukul 12 pegi hospital...emm..time kt sana..nak menunggu pulak lama..badan dia dah makin panas & dia pun dah terlentok dah..masa kt bilik doktor, tkejut jugakla doktor suhu badan dia 40 darjah celcius..nasib baik x sawan..nauzubillah.......


NI GAMBAR MASA 1ST DAY..lepas bertarung ngan doktor masa nak cucuk drip utk dia..akhirnya husna kepenatan sampai tido semalaman..
2nd day..muka org sakit..alala..cian die....


Masa ni demam dia dh surut,tapi dalam mulut dia ada ulser..banyak la jugak..sian pulak tgk keadaan dia cam 2..ulser 2 yg buat dia xnak mkn minum..masa ni bgantung spenuhnye pada drip 2..doktor kata kalau ulser dlm mulut+bintik2 kt tgn & kaki..besar kemungkinan dia kena HFMD - http://en.wikipedia.org/wiki/HFMD#2010


2nd day lg..sume makanan x nak..susu pun xnak..tp aiskrim habis 1 mangkuk..hehe..xpela..janji husna makan..aiskrim 2 kan sejuk..boleh redakan ulser dia kot... Masuk hari kedua ni, kami terperasan ada keluar bintik2 kat tangan & kaki dia..at last, doktor confirmkan yang dia mmg kena HFMD..terkejut & risau Tuhan saja yang tahu...tapi doktor cakap since dia dah x demam so xde apa perlu dirisaukan..bintik2 yang keluar 2 biarkan je..yang penting kena continue antibiotik dia...Alhamdulillah..lega....dalam hati doa semoga x de apa2 yg buruk berlaku.......

LAST DAY...Alhamdulillah Husna dah sihat..dah boleh makan..yeay!!maknanya kita leh kuar hospital...umi pun dah terbayang2 kerja yang melambak2 kat ofis....Semoga husna sihat selalu pasni..insyaAllah....



No comments:

Post a Comment