Tuesday, August 24, 2010

Husna & Ekzema..(Final Part)

Oklah...dipendekkan cerita...saya pun bawakla anak saya ni pergi klinik pakar kulit..doktor bagi krim (dah lupa nama pe..)..alhamdulillah krim 2 berkesan utk menghilangkan kerak di kepala dia 2...mmg hilang terus la...Tapi kat pipi dia agak susah...mmg sentiasa ada merah2...
Memang mencabar nak menghadapi situasi anak berpenyakit ekzema ni....antaranya (selain dari dugaan wang ringgit & masa) ----yang paling x tahan bila ada suara2 sumbang (oleh mereka yang sentiasa merasa diri mereka best!..)..kata kita x reti jaga anakla..x jaga kebersihan rumah la..x lap muka anak lepas menyusu la...& jugak yang x bagi anak mereka dekat dgn anak kita sbb takut berjangkit!!!
Excuse me!Ekzema x berjangkit ok..!...Macam tu la hakikatnya..orang boleh berkata apa saja...kena kat diri sendiri baru merasa.....


Hmm...tetiba hangin lak..hehe...Okla,sambung cerita...Start dari klinik yang pertama 2...maka bermulala perjuangan kami suami isteri menjelajah dari 1 klinik ke klinik lain demi anak tersayang...pantang orang sebut klinik mana yang bagus..terus pergi..Dan itula kesilapan kami sebenarnya....
Sepatutnya x boleh main tukar doktor & ubat cam 2 je..kena wat treatment ngan 1 doktor je so doktor tu boleh sentiasa pantau keadaan anak kita & kesesuaian ubat...
Tengokla pipinya yang merah tu...masa ni umur dia 10 bulan..

1 comment: